VOOR MUSEA

De FormArt scantechnologie werkt op basis van een fine-art museumscanner die gebruikt wordt door diverse gerenommeerde musea. Het scannen en reproduceren van museumstukken is dan ook volkomen veilig en kan zonder bezwaar* worden gerealiseerd. Musea kunnen FormArt op verschillende terreinen inzetten.

Commercieel

Met FormArt kunnen hoogwaardige gecertificeerde 3D Facsimile’s van bekende kunstwerken worden aangeboden. De meerwaarde in bijvoorbeeld museumwinkels is zichtbaar en voelbaar. Het aanschaffen van nieuwe kunstwerken kost veel geld. Steeds vaker zoeken musea daarom sponsors. Met het aanbieden van gecertificeerde FormArt 3D Facsimile’s hebben musea hun sponsors meer te bieden. Een toonaangevende blijk van waardering.

Publieksfunctie

FormArt versterkt ook de publieksfunctie van het museum. Het origineel moet worden beschermd en hangt daarom achter glas of op veilige afstand van het publiek. Een FormArt maakt kunst letterlijk toegankelijker voor iedereen.

Archivering

Met het vervaardigen van een FormArt scan worden niet alleen beeld en kleur digitaal vastgelegd, maar ook het exacte reliëf van het origineel. Voor archivering en eventuele toekomstige restauraties biedt de FormArt technologie daarom veel meerwaarde.

Wereld Museum