DE TECHNIEK

FormArt is een gepatenteerd procedé voor het scannen en reproduceren van beeld en reliëf. Deze technologie hebben wij ontwikkeld in samenwerking met een aantal gerenommeerde bedrijven en researchinstituten. Binnen FormArt worden geavanceerde 3D-technologieën gecombineerd met het beste op het gebied van grafische kwaliteit. Een FormArt handhaaft het reliëf van het origineel in combinatie met een optimale grafische weergave van de afbeelding. Vakmanschap gaat hierbij samen met innovatief denken en het gebruik van de beste materialen.

Met ‘gewoon’ licht

Om beeld en reliëf te scannen werd tot op heden een kleurenscan (digitale foto) én een aparte laserscan van het reliëf gemaakt. FormArt scant het beeld en het reliëf in één keer met behulp van uitsluitend “gewoon”, en dus veilig, zichtbaar licht. Deze methode is niet alleen nauwkeuriger en veiliger maar ook nog eens goedkoper.

Scannen met meer dan 300 megapixels

Het vervaardigen van een exacte replica begint het maken van een perfecte scan. FormArt gebruikt hiervoor het beste op scangebied: een speciale museumscanner met een zeer hoge resolutie (3 x 308 megapixel) en kleurdiepte (3 x 16 bit). Diverse bekende musea gebruiken dergelijke scanners om hun collecties te digitaliseren. Het apparaat is superieur ten opzichte van zelfs de beste professionele grootbeeldcamera’s. Het scannen en de toegepaste lichtbron zijn volkomen veilig voor de te scannen kunstwerken.

Geïntegreerde scan van beeld en reliëf

De scanner en de software zijn speciaal aangepast voor het FormArt scannen. In één scanproces worden alle data gegenereerd, zowel voor het beeld, de kleur als voor het reliëf. Met speciale software wordt de relatieve hoogte van ieder pixel berekend. Zonder gebruik te maken van laser, wordt het reliëf tot op pixelniveau in kaart gebracht. De FormArt techniek is daarom niet alleen ongelofelijk nauwkeurig, maar ook volkomen veilig en relatief goedkoop.

Exact vergroten of verkleinen incl. reliëf

Omdat de reliëfinformatie en het beeld uit dezelfde bron komen, passen het reliëfbeeld en het kleurbeeld altijd perfect op elkaar. Hierdoor wordt het ook eenvoudig een vergroting of verkleining te maken met behoud van het reliëf. Het maken van een aangepast formaat met reliëf biedt unieke nieuwe mogelijkheden in de grafiekkunst.